Li, Duterte Temu Pemberita
|

Li, Duterte Temu Pemberita

Perdana Menteri China, Li Keqiang dan Presiden Filipina, Rodrigo Duterte bersama-sama bertemu dengan pemberita selepas rundingan empat mata petang tadi. Li menyatakan bahawa China dan Filipina adalah jiran dekat yang sudah sekian lama menjalin ikatan pesahabatan. Kini, hubungan kedua-dua negara semakin pulih selepas mengatasi kesukaran. Momentum ini perlu diperkukuh demi perkembangan berterusan hubungan bilateral dan kerjasama.

Xi Temu Lagi Presiden Laos
|

Xi Temu Lagi Presiden Laos

Setiausaha Agung Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China (PKC) yang juga Presiden China, Xi Jinping bertemu lagi dengan Bounnhang Vorachith, Setiausaha Agung Jawatankuasa Pusat Parti Revolusi Rakyat Laos (LPRP) yang juga Presiden negara itu, di Vientiane semalam. Xi menyatakan bahawa lawatan rasminya di Laos agak singkat namun berhasil, serta mengucapkan terima kasih atas keramahan tuan rumah.

Xi Bertemu Presiden Laos
|

Xi Bertemu Presiden Laos

China dan Laos bersetuju meningkatkan pertukaran dan perkongsian pengalaman, di samping menggalakkan pembaharuan. Kedua-dua pihak akan terus menyemarakkan semangat jiran, sahabat, komrad dan rakan kongsi baik, memperkukuh persahabatan tradisional, sekali gus melonjakkan perkongsian strategik komprehensif yang stabil dan berpanjangan ke tahap baharu

China, Vietnam Ganding Bahu demi Pembangunan Bersama
|

China, Vietnam Ganding Bahu demi Pembangunan Bersama

Setiausaha Agung Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China (PKC) yang juga Presiden China, Xi Jinping mengadakan rundingan dengan Setiausaha Agung Jawatankuasa Pusat Parti Komunis Vietnam, Nguyen Phu Trong di Hanoi semalam. Kedua-dua pihak bersepakat untuk mengembangkan lagi persahabatan tradisional antara satu sama lain serta kerjasama strategik komprehensif demi manfaat rakyat.

Xi Berucap Dalam Sidang Tidak Rasmi Pemimpin APEC Ke-25
|

Xi Berucap Dalam Sidang Tidak Rasmi Pemimpin APEC Ke-25

Sidang Tidak Rasmi Pemimpin Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) ke-25 diadakan di Da Nang, Vietnam hari ini. Presiden China, Xi Jinping menghadiri sidang kemuncak itu dan menyampaikan ucapan yang bertajuk "berganding bahu untuk merangka kerjasama Asia Pasifik yang saling menguntungkan".

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin