Kapal Majestic Princess Tiba di Bangkok
|

Kapal Majestic Princess Tiba di Bangkok

Kapal persiaran Majestic Princess yang bertolak dari Rom, Itali pada 21 Mei lalu tiba di pelabuhan Laemchabang, Bangkok semalam.Terletak di wilayah Chonburi, timur Thailand, kira-kira 100 kilometer dari Bangkok, pelabuhan Laemchabang merupakan pelabuhan air dalam dan hab logistik penting di negara tersebut.

Dialog Diplomatik, Keselamatan China-AS Pertama di Washington
|

Dialog Diplomatik, Keselamatan China-AS Pertama di Washington

Dialog Diplomatik dan Keselamatan China-Amerika Syarikat (AS) pertama yang dipengerusikan bersama oleh Ahli Dewan Negara China, Yang Jiechi, Setiausaha Negara AS, Rex Tillerson dan Setiausaha Pertahanan AS, Jim Mattis diadakan di Washington pada 21 Jun lalu.

Dialog Ketua Perniagaan, Bekas Pegawai Kanan China-AS
|

Dialog Ketua Perniagaan, Bekas Pegawai Kanan China-AS

Dialog pusingan ke-9 antara ketua-ketua perniagaan dan bekas pegawai kanan China dan AS ditutup di Beijing semalam dengan satu kenyataan bersama yang menyeru kedua-dua negara terus meningkatkan keterbukaan ekonomi domestik yang mengutamakan kemudahan perdagangan dan pelaburan dalam bidang berteknologi tinggi, ekonomi internet, industri pembuatan dan perkhidmatan kewangan.

Britain Komited Kekal Stabil Selepas Brexit
|

Britain Komited Kekal Stabil Selepas Brexit

Kerajaan Britain komited memastikan situasi kekal stabil selepas negara itu keluar daripada Kesatuan Eropah (EU) atau Brexit secara lancar dan teratur. Demikian dinyatakan oleh Ratu Britain, Elizabeth II ketika mengumumkan rancangan pelaksanaan dasar dan perundangan kerajaan penggal baharu untuk tempoh dua tahun akan datang, dalam majlis perasmian Dewan Pertuanan pada 21 Jun lalu.

Jualan Runcit E-dagang China Cecah RMB3 Trilion
|

Jualan Runcit E-dagang China Cecah RMB3 Trilion

Dalam tempoh enam bulan dari Disember hingga Mei lalu, jumlah jualan runcit melalui internet di China buat pertama kali mencecah RMB3 trilion (RM1.9 trilion). Angka ini jauh melebihi jualan runcit sepanjang tahun 2014 yang turut mencipta rekod tertinggi bagi tempoh yang sama di China.

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin