Lokasi Anda: Laman Utama > Pelancongan > Panduan Pelancong > Kandungan

Tip Melawat ke Makau

2016-09-12 13:13:21

Tip Melawat ke Makau

Walaupun kawasannya tidak begitu luas, namun Makau sering menjadi destinasi pilihan para pelancongan kerana daya tarikannya yang istimewa, selain merupakan syurga beli-belah bagi barangan bebas cukai. 
1. Teluk Hac Sa adalah antara tempat yang mesti dilawati sekiranya berkunjung ke Makau. Selain pesisir pantai yang indah dan mendamaikan jiwa, terdapat banyak pilihan restoran barbeku dan restoran yang bercita rasa Portugal di sana. 

2. Hotel Venetian merupakan tempat yang menarik untuk dikunjungi pada sebelah malam. Persembahan lampu 3D yang ditayangkan pada dinding luar hotel tersebut selepas pukul 5 petang sering mencuri perhatian para pengunjung. Selain itu, anda juga boleh bersiar-siar di lorong-lorong yang terletak berhampiran dengan Ponte 16. 

3. Untuk menjamu selera, anda dicadangkan berkunjung ke Jalan St. Paul. Di situ, terdapat deretan restoran yang menghidangkan pelbagai jenis masakan yang bercita rasa asli Makau, antaranya termasuklah bubur ketam dan mi udang.  

4. New Yaohan merupakan sebuah kompleks beli-belah yang terkemuka di Makau. Sekiranya ada kelapangan masa, anda bolehlah bersiar-siar di kawasan sekitar dengan menyusuri Jalan Avenida da Republica.  

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin