Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Pengundian Pemilihan Karya Laman Sesawang “Xinjiang dalam Mataku” Bermula

2017-01-05 17:27:25

Pengundian Pemilihan Kerya Laman Sesawang “Xinjiang dalam Mataku” bermula pada 1 Januari 2017. Para peserta dalam mengundi di alamat http://travel.china.com/zhuanti/xinjiang dengan menggunakan komputer atau telefon bimbit. Pengundian kali ini berlarutan hingga 20 Januari nanti.

Pengumpulan karya laman sesawang “Xinjiang dalam Mataku” bermula pada bulan Oktober tahun 2016 dan telah menerima lebih 2000 buah karya dari para peserta seluruh dunia, antaranya lebih 400 buah karangan, gambar dan video terpiliah menyertai pengundian. Pihak penganjur bersama-sama pakar berkenaan akan menetapkan pemenang pemilihan kali ini berdasarkan keputusan pengundian. Para pemenang juga akan diundang menghadiri upacara penganugerahan serta melawat ke Xinjiang pada tahun ini.

Pemilihan kali ini mendapat panduan dari Jabatan Penerangan Dewan Negara China dan dianjurkan bersama oleh Radio Antarabangsa China, Jabatan Penerangan Kerajaan Wilayah Autonomi Uygur Xinjiang, China.com dan CRI Online. Tujuannya untuk memperlihatkan keindahan Xinjiang dan menambah pengetahuan rakyat seluruh dunia terhadap Xinjiang.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin