Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Tokoh Asing Puji Prestasi PKC

2021-07-08 09:32:00 CRI

Tokoh-tokoh terkemuka dari luar negeri memberi penghargaan atas pencapaian cemerlang yang dilakar Parti Komunis China (PKC) buat tempoh sepuluh dekad.

Presiden Persatuan Persahabatan Laos-China (LCFA), Khammany Inthirath menyatakan,biarpun kekuatan bersepadu China dan pengaruhnya di persada dunia semakin menonjol, namun negara itu tidak pernah membuli yang lemah atau pun bersikap suka mengarah.

Beliau memuji China yang memberi sumbangan positif kepada masyarakat antarabangsa, seperti Insiatif Jalur dan Laluan (BRI) yang menjanjikan keuntungan kepada banyak negara serta visi Komuniti Berkongsi Nasib Sesama Insan yang mendapat sahutan.

Sementara itu, Pengerusi Parti Pekerja dan Petani Nepal, Narayan Man Bijukchhe menumpukan perhatiannya kepada China bergerak ke arah merealisasikan Matlamat Seratus Tahun yang kedua.

Beliau berharap agar dunia dapat ditawarkan lebih banyak peluang pembangunan susulan kemajuan pelaksanaan projek-projek di bawah rangka BRI.

Dalam pada itu, Duta Besar Nigeria ke China, Baba Ahmad Jidda berpendapat, PKC menunjukkan prestasi yang unggul dalam menggerakkan jenteranya bagi berbakti kepada rakyat.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin