Lokasi Anda: Laman Utama > Pelancongan > Panduan Pelancong > Kandungan

Tiket Masuk Kota Larangan

2017-04-13 11:33:36

Tiket Masuk Kota Larangan

Kota Larangan ( the Forbidden City) merupakan destinasi yang mustahak bagi pelancong yang melawat Beijing, ibu negara China. Ketika musim ramai pengunjung iaitu bermula pada 1 April hingga 31 Oktober, harga tiket masuk Kota Larangan ialah RMB60 (RM39). Ketika musim lembap yang bermula 1 November hingga 31 Mac, harga tiket ialah RMB40 (RM26). Kanak-kanak yang tingginya di bawah 1.2 meter boleh masuk secara percuma. Selain itu, pelajar perlu membeli tiket yang berharga RMB20 (RM13) dan warga emas yang berusia 60 tahun ke atas perlu membeli tiket dengan potongan harga 50% yang sama juga dapat dinikmati kaum wanita ketika Hari Wanita yang jatuh pada 8 March. 

Tiket masuk Kota Larangan boleh ditempah dalam tempoh 10 hari sebelum jadual kunjungan melalui internet. Laman webnya ialah http://gugong.228.com.cn/. Pengunjung warga China perlu mendaftar maklumat ID dan warga asing perlu mendaftar maklumat pasport, dengan setiap orang hanya layak menempah satu tiket sehari.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin