Lokasi Anda: Laman Utama > Pelancongan > Panduan Pelancong > Kandungan

Kertas Biru Industri Ais dan Salji China Pertama

2016-08-30 10:59:44

Kertas Biru Industri Ais dan Salji China Pertama

Kertas Biru Industri Ais dan Salji, laporan mengenai perkembangan industri ais dan salji China 2016 dikeluarkan di China baru-baru ini.
Menurut kaji selidik, Beijing adalah antara kawasan yang paling ramai dikunjungi penggemar aktiviti ski, dengan 1.69 juta orang, dalam pasaran ski di seluruh negara China pada musim salji antara tahun 2015 hingga 2016.
Menurut kertas biru itu, dari perspektif global, taburan salji di negara dan kawasan di Eropah, Amerika utara, Jepun dan Korea Selatan sudah hampir padat, manakala pasaran ski di China masih berada dalam fasa berkembang pesat.
Pada tahun 2015, jumlah padang ski di seluruh negara China mencatat 568, meningkat 108 berbanding dengan tahun 2014. Kadar peningkatan mencecah 23.48 peratus.
Dalam senarai jumlah padang ski paling banyak mengikut provinsi setakat tahun 2015, lima tangga teratas masing-masing adalah Heilongjiang, Xinjiang, Shandong, Hebei dan Jilin.
Menurut unjuran, jumlah padang ski akan mencatat 1000 di China pada tahun 2022, kebanyakannya adalah padang ski yang seluas di bawah 5 hektar.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin