Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Bengkel Semangat Kongres Kebangsaan ke-19 PKC

2017-12-03 16:03:46

Bengkel Semangat Kongres Kebangsaan ke-19 PKC

Bengkel Semangat Kongres Kebangsaan ke-19 Parti Komunis China (PKC) yang bertemakan "PKC dengan Dunia pada Zaman Baharu" diadakan di Beijing semasa tempoh berlangsungnya Dialog Peringkat Tinggi PKC dengan Parti-parti Politik Dunia.

Ketua Pengarah Jabatan Perhubungan Luar Jawatankuasa Pusat PKC, Song Tao menyatakan bahawa ucaptama Setiausaha Agung Jawatankuasa Pusat PKC, Xi Jinping dalam majlis perasmian Dialog itu yang menjelaskan cadangan dan sumbangan China demi membina Komuniti Berkongsi Nasib Umat Manusia dan bersama-sama membina dunia yang lebih baik, menimbulkan reaksi yang hangat dari para hadirin.

Bengkel Semangat Kongres Kebangsaan ke-19 PKC

Menurut Song Tao, kejayaan dan kemajuan yang tercapai China tidak terlepas dari pimpinan PKC yang menempuh jalan pembangunan yang sesuai dengan keadaan negara ini.

PKC mengekalkan perjuangan untuk manfaat rakyat dan juga perkembangan manusia, serta berikrar mempertahankan misi diri dalam menyumbang kepada pembentukan Komuniti Berkongsi Nasib Umat Manusia.

Para hadirin melibatkan diri dalam tiga bengkel yang masing-masing mengenai "Fikiran Xi Jinping demi sosialisme bercirikan China pada zaman baharu", "China pada zaman baharu: pembangunan baharu, konsep baharu" dan "Dunia inovatif, sumbangan China".

Kira-kira 600 perwakilan dari hampir 300 parti dari lebih 120 buah negara menyertai pertukaran dalam bentuk bengkel tersebut.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin