Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Kerajaan Pusat Sokong Pentadbiran Carrie Lam

2019-08-02 16:07:02

Jurucakap Kementerian Luar China, Hua Chunying dalam sidang akhbar semalam berkata, kerajaan pusat menyokong ketua eksekutif Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong, Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, untuk mentadbir Hong Kong mengikut undang-undang.
Dilaporkan, garison Tentera Pembebasan Rakyat (PLA) di Hong Kong semalam mengadakan jamuan sempena ulang tahun ke-92 penubuhan PLA.
Mengulas ucapan Komander Chen Daoxiang pada jamuan itu, Hua berkata pendirian kerajaan pusat adalah jelas dan konsisten. Seperti yang dikatakan Komander Chen, kerajaan pusat juga menyokong polis dan badan kehakiman Hong Kong menguatkuasakan undang-undang, serta menyokong saudara setanah air yang patriotik untuk melindungi kedaulatan undang-undang, kemakmuran dan ketenteraman di Hong Kong.
Kerajaan pusat yakin garison PLA di Hong Kong akan terus mempertahankan kemakmuran dan ketenteraman jangka panjang wilayah berkenaan.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin