Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Forum Sosiobudaya China, Malaysia

2019-07-29 15:59:03

Forum mengenai interaksi sosiobudaya dan kerjasama ekonomi China dan Malaysia di bawah Inisiatif Jalur dan Laluan (BRI) berlangsung di Kuala Lumpur hari ini.
Acara dianjurkan Persatuan Diplomasi Awam China, kedutaan China serta Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia.
Duta Besar China, Bai Tian menyatakan BRI membawa peluang kepada rakyat kedua-dua negara untuk meningkatkan persefahaman.
Akhir-akhir ini, hampir 3 juta pelancong China mengunjungi Malaysia setiap tahun. Tahun Pelancongan Budaya akan dianjurkan bersama pada tahun depan, bertepatan dengan Tahun Pelancongan Malaysia 2020. Pusat budaya China juga akan dibuka di Kuala Lumpur tahun ini.
Beliau berkata, China bersedia merapatkan interaksi sosiobudaya dengan Malaysia, selain menjalankan kerjasama melibatkan media, kumpulan pemikir, pertukaran pelajar, latihan sumber manusia, pelancongan dan sukan, untuk menggalakkan perkongsian pengalaman dan saling belajar.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin