Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

China Akan Tunai Janji Kurangkan Pelepasan

2019-07-12 13:12:30

Perdana Menteri China, Li Keqiang mempengerusikan mesyuarat kerja mengenai perubahan iklim, penjimatan tenaga dan pengurangan pelepasan baru-baru ini.
Li, yang juga ketua kumpulan kerja negara mengenai perubahan iklim, penjimatan tenaga dan pengurangan pelepasan, berkata bahawa pelaksanaan konsep pembangunan baharu oleh badan-badan kerajaan di serata negara akhir-akhir ini telah membuahkan hasil yang memberangsangkan. Pelepasan gas karbon dioksida makin berkurang, sementara nisbah penggunaan tenaga bukan fosil beransur-ansur meningkat.
Beliau menegaskan, China negara membangun paling besar di dunia, dan ketidakseimbangan dalam pembangunannya masih menonjol. China akan meneruskan usaha bagi menunaikan komitmen kepada dunia untuk mengurangkan pelepasan. Di samping itu, China bersedia meningkatkan kerjasama antarabangsa, bersama-sama memelihara pelaksanaan Konvensyen Rangka Perubahan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan Perjanjian Paris agar menggalakkan tadbir urus iklim sejagat ke arah lebih adil, rasional dan menang-menang.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin