Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Syarikat China Tumpukan Pasaran Asia Tenggara

2019-06-19 14:41:15

Syarikat sains dan teknologi kewangan China sedang melebarkan sayap ke seberang laut, khususnya menumpukan Asia Tenggara yang pasarannya berada pada fasa pertumbuhan yang stabil.
Menurut satu laporan penyelidikan oleh Google dan Temasek, ekonomi Internet di negara-negara Asia Tenggara dijangka akan melebihi USD240 bilion (RM1 trilion) menjelang 2025.
Seiring dengan pembangunan Inisiatif Jalur dan Laluan (BRI), semakin banyak syarikat China melihat Asia Tenggara sebagai pilihan pertama di luar pasaran domestik.
Bagi negara-negara di Asia Tenggara, kehadiran syarikat China bukan sahaja membantu meningkatkan kemampuan sains dan teknologi kewangan, malah taraf perkhidmatan kewangan negara-negara terlibat.
Hasil analisis menunjukkan, antara negara-negara di Asia Tenggara, Singapura terdepan dalam semua sektor, manakala Indonesia dan Fipilina selaku pasaran sains dan teknologi kewangan baru muncul, berpotensi besar kerana jumlah penduduk yang ramai dan kadar penembusan Internet yang tinggi.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin