Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

China, Singapura Mahu Galak Hubungan Dua Hala

2019-03-26 12:57:41

Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong yang juga Setiausaha Agung Parti Tindakan Rakyat (PAP) semalam bertemu dengan Ketua Jabatan Perhubungan Antarabangsa Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China (PKC), Song Tao yang sedang dalam rangka lawatan ke negara itu.
Song berkata, perkongsian segenap aspek sejajar arus sezaman antara China dengan Singapura yang dijalinkan pemimpin kedua-dua negara telah menetapkan hala tuju perkembangan hubungan dua hala. PKC komited bersama-sama PAP mengintensifkan penyelarasan strategi pembangunan dalam rangka Inisiatif Jalur dan Laluan (BRI), selain melonjakkan hubungan dua hala dan kerjasama pragmatik dalam pelbagai bidang ke satu tahap lebih tinggi.
Lee pula berkata, pihaknya mementingkan hubungan dengan China dan berhasrat untuk merapatkan interaksi antara parti pemerintah dan memperkukuh kerjasama dalam rangka BRI bagi menggalakkan hubungan dua hala berkembang sejajar arus sezaman.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin