Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Ucapan TBC Xi Tekankan Kebahagiaan Warga Emas

2019-02-04 11:45:18

Ucapan TBC Xi Tekankan Kebahagiaan Warga Emas

Presiden China, Xi Jinping mengucapkan Selamat Tahun Baharu Cina kepada rakyat di setiap pelosok negara dan perantau di seberang laut, dalam majlis yang dianjurkan Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China (PKC) dan Dewan Negara di Beijing semalam.
Beliau berkata, setiap pencapaian dalam pembangunan parti dan negara pada sepanjang tahun lalu tidak terlepas daripada sumbangan rakyat.

Ucapan TBC Xi Tekankan Kebahagiaan Warga Emas


Ketika membicarakan kerja pada tahun ini, Xi menyatakan bahawa China akan mengekalkan pertumbuhan ekonomi yang sihat dan mampan serta pembangunan berkualiti tinggi dengan berpandukan pemikiran sosialis bercirikan China pada era baharu, demi manfaat, kesejahteraan dan keselamatan rakyat, di samping meletakkan asas yang kukuh bagi mewujudkan masyarakat kaya secara menyeluruh.
Katanya, ulang tahun ke-70 Republik Rakyat China yang jatuh pada tahun ini, akan disambut dengan pencapaian yang gilang-gemilang.

Dalam ucapannya, Xi turut mengingatkan bahawa ketaatan terhadap ibu bapa dan kesetiaan kepada negara antara tradisi mulia bangsa China, yang kini berdepan dengan populasi yang semakin menua. Usaha perlu dilipatgandakan untuk menambah baik layanan terhadap warga emas, supaya mereka dapat menikmati usia tua yang lebih bahagia dan ceria.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin