Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Xi Tinjau Kerja Persiapan Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing

2019-02-03 14:04:00 CRI

Presiden Xi Jinping bertolak ke Pusat Pameran Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing dan kawasan pejabatnya yang terletak di zon Shougang, daerah Shijingshan, Beijing petang kelmarin untuk meninjau kerja persiapan temasya sukan yang bakal diadakan di Beijing pada tahun 2022 serta mngadakan sesi temu mesra dengan kakitangan jawatankuasa penganjuran, atlet dan jurulatih.

Xi menyatakan, pembinaan venue perlu dijalankan dengan memfokuskan elemen sains dan teknologi, kecerdasan, hijau dan penjimatan, terutamanya penggunaan sains dan teknologi tinggi. Penganjuran Sukan Olimpik Musim Sejuk yang dilihat akan menyuntik momentum baharukepada pembangunan bandar Beijing, amat signifikan. Beijing merupakan satu-satunya bandar yang menganjurkankedua-dua Sukan Olimpik MusimPanas dan Sukan Olimpik Musim Sejuk. Beliau juga mengeluarkan arahan supaya para atletberjuang merebut pingat dengan mengikuti semangat Olimpik dan kejujuran.Menurut maklumat berkenaan, pembinaankesemua 24 buah venuetemasya sukan tersebut yang masing-masing terletak di bandar Beijing, daerah Yanqing di luar pusat bandar Beijing dan bandarZhangjiakou, provinsi Hebei telah dimulakan.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin