Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

China Bantu Pesakit Katarak Myanmar Pulih Penglihatan

2019-01-11 15:34:00 CRI

Program kebajikan awam seperti rawatan percuma untuk pesakit katarak semakin giat diperkenalkan di negara-negara Jalur dan Laluan, seiring dengan perkembangan yang disaksikan dalam pembangunan inisiatif tersebut.

Setakat ini, lebih 1,000 pesakit katarak di Myanmar telah menjalani pembedahan secara percuma oleh lima pasukan perubatan antarabangsa, sejak program itu bermula pada 2017.

Progam kebajikan yang khusus untuk pesakit katarak itu ditaja bersama All-China Federation of Returned Overseas (Chinaql), Tabung Amal Perantau China (Overseas Chinese Charity Foudation of China, OCCFC) dan Kumpulan Hospital Oftalmologi Aier.

Program berkenaan telah dilancarkan di China selama lebih sepuluh tahun lalu, hingga mendapat pengiktirafan dan pujian dalam kalangan rakyat.

Selain Myanmar, program itu juga akan dilancarkan di beberapa negara Asia Tenggara lain, termasuk Malaysia, Filipina dan Kemboja pada masa hadapan.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin