Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Pegawai Malaysia: CIIE Bawa Peluang kepada Perdagangan Malaysia-China

2018-11-08 13:30:33

Ekspo Import Antarabangsa China (CIIE) pertama telah membawa peluang bagi menggalakkan pertumbuhan perdagangan Malaysia dengan China. Demikian ujar Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE), Mohd Shahreen Modros ketika ditemu bual oleh wartawan CRI semalam.

Shahreen menyatakan bahawa Malaysia mementingkan pasaran China, sentiasa menyertai perdagangan antarabangsa serta mendapat faedah dalam perdagangan dengan China. CIIE telah membawa peluang kepada perkembangan perdagangan Malaysia-China. Beliau berasa sungguh mengagumkan kerana China mengekalkan dan meningkatkan pelaksanaan dasar buka pintu.

Rombongan Malaysia yang menyertai CIIE kali ini diaturkan bersama-sama oleh MATRADE, Gabungan Dewan Perniagaan dan Perindustrian Cina Malaysia (ACCCIM) dan Dewan Perdagangan Malaysia-China (MCCC). Ruangan pameran negara Malaysia terdiri daripada empat bahagian yang melibatkan sains dan teknologi tinggi, perdagangan perkhidmatan dan produk makanan.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin