Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

CIIE Perkenalkan Konsep China Tentang Bekerjasama dan Berkongsi Dengan Dunia

2018-11-08 12:03:36

Ekspo Import Antarabangsa China (CIIE) antara temasya yang membawa makna sejarah dan membantu pelbagai negara di dunia memahami konsep pembangunan China yang berorientasikan kerjasama dan perkongsian.
Demikian ujar Naib Menteri Perdagangan Myanmar, U Aung Htoo ketika diwawancara dalam tempoh berlangsungnya CIIE di Shanghai.
Menurutnya, ucaptama Presiden China, Xi Jinping dalam majlis perasmian berkenaan meninggalkan kesan mendalam kepadanya. China mencapai kecemerlangan dalam 40 tahun lalu dan sedang berusaha untuk mencapai kemajuan lagi pada masa depan. Penganjuran Ekspo ini menunjukkan bahawa China akan terus menjaga keseimbangan antara pembangunan import dengan pembangunan eksport berdasarkan konsep bekerjasama dan berkongsi masa depan.
Beliau berkata, CIIE yang dilihat sebagai bantuan China kepada negara-negara membangun ini membawa makna penting bagi Myanmar. Dalam pada itu, penganjuran ekspo ini memberikan inisiatif kepada dunia tentang melaksanakan perdagangan yang multilateral, terbuka, telus dan bebas.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin