Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

PM Jepun Temu Pegawai Kanan China

2018-10-12 14:10:35

Perdana Menteri Jepun yang juga Presiden Parti Liberal Demokratik (LDP), Shinzo Abe bertemu dengan ketua Jabatan Antarabangsa Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China (PKC), Song Tao di Tokyo semalam.

Song berkata, pemimpin kedua-dua negara telah menetapkan prinsip dan hala tuju hubungan dua hala dalam pertemuan baru-baru ini.

Mesyuarat ke-8 mekanisme pertukaran parti pemerintah China dan Jepun di Tokyo menyasarkan pelaksanaan konsensus antara pemimpin, di samping menjaga asas politik ikatan dua hala, mengendalikan perselisihan secara konstruktif dan mempergiat kerjasama pragmatik dalam rangka inisiatif "Jalur dan Laluan" (B&R).

Abe pula berkata, interaksi antara parti pemerintah penting bagi perkembangan hubungan dua hala. Pihaknya komited merancakkan interaksi berkenaan serta memperkukuh rasa saling percaya dalam politik demi memajukan hubungan Jepun-China.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin