Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

China, Kuwait Jalin Perkongsian Strategik

2018-07-10 18:21:20

China memandang Kuwait sebagai rakan kongsi yang penting di kawasan Teluk untuk bersama-sama membangunkan "Jalur dan Laluan" (B&R) dan memelihara kestabilan serantau.

Kedua-dua negara disarankan memperkasakan kesalingpercayaan politik dan saling menyokong kepentingan teras masing-masing.

Presiden China, Xi Jinping menyatakan demikian dalam rundingan dengan Amir Kuwait, Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah di Dewan Besar Rakyat, Beijing semalam.

Kedua-dua pemimpin bersetuju menjalin perkongsian strategik bagi menyuntik momentum baharu dan membuka prospek baharu hubungan bilateral.

Al-Sabah menyatakan China negara yang cinta akan keamanan. Kuwait menghargai persahabatan tradisional dan kerjasama rapat dengan China yang dijalin sekian lama.

Amir itu memuji China yang menjunjung keadilan dalam urusan antarabangsa, sambil menyatakan pihaknya melihat China sebagai sahabat dan rakan kongsi yang boleh dipercayai.Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin