Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Kepimpinan dalam Aspek Hubungan Luar Perlu Diperkukuh

2018-05-16 12:55:36

Setiausaha Agung Parti Komunis China (PKC), Xi Jinping menekankan pentingnya kepimpinan terselaras dan bersepadu Jawatankuasa Pusat dalam aspek hubungan luar terus diperkukuh.
Katanya semasa mempengerusikan mesyuarat pertama Jawatankuasa Hal Ehwal Luar semalam, segala perkembangan dan perubahan dalam situasi antarabangsa perlu dikuasai dengan tepat.
Tugas Parti mesti dijalankan dengan bersungguh-sungguh, keterbukaan dan inovasi ditingkatkan, dan usaha dilakukan untuk mewujudkan hubungan luar model baharu bercirikan China.
Beliau menyatakan pentingnya sumbangan yang lebih besar dibuat untuk mewujudkan matlamat "Dua Seratus Tahun" dan impian kebangkitan nusa dan bangsa China.
Xi yang juga Presiden China dan Ketua Pengarah jawatankuasa itu menyifatkan inisiatif "Jalur dan Laluan" (B&R) sebagai wahana penting untuk mendorong pembinaan komuniti berkongsi nasib sesama insan.
Hasil yang tercapai dalam Forum Kemuncak Kerjasama Antarabangsa B&R yang pertama haruslah dilaksanakan dengan sebaik mungkin untuk menggalakkan projek-projek di bawah inisiatif itu memberi manfaat yang lebih besar kepada semua.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin