Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Myanmar: Cari Kaedah Paling Efisien dalam Penggunaan Internet

2017-12-03 17:11:56 CRI

Persidangan Internet Dunia ke-4 yang berlangsung selama tiga hari telah dirasmikan di Pusat Pameran Antarabangsa Internet Wuzhen, provinsi Zhejiang pagi tadi.

Menteri Penerangan Myanmar, U Pe Myint yang diundang menghadiri majlis perasmian tersebut ketika diwawancara CRI berkata, tujuan kehadiran beliau adalah untuk mencari kaedah yang paling efisien dalam menggunakan internet.

Tema utama persidangan tersebut ialah "Bangunkan ekonomi digital dan tingkatkan keterbukaan demi komuniti berkongsi nasib dalam ruang siber." U Pe Myint berkata, kehidupan rakyat sepanjang perkembangan sosioekonomi dan perkembangan sains serta teknologi sudah mengalami perubahan besar.

Mengetepikan sebahagian tindakan jenayah yang menggunakan kaedah sains, teknologi serta internet, U tetap penuh keyakinan terhadap masa depan pembangunan sains, teknologi dan internet. Beliau berkata, "saya yakin kami dapat memperoleh faedah melalui perkembangan sains dan teknologi. Kami menghadiri sidang ini untuk bersama-sama mencari cara menggunakan dan mengendalikan hasil sains dan teknologi secara betul, mencari kaedah paling efisien dalam penggunaan internet dan memberikan sumbangan demi masa depan bersama kita".

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin