Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Kesejahteraan Rakyat, Tanggungjawab Parti Politik

2017-12-03 17:11:56 CRI

Menjamin kesejahteraan rakyat merupakan tanggangjawab suatu parti politik. Demikian dinyatakan oleh Ketua Persatuan Ekonomi Kebudayaan Thailand-China, Bhokin Bhalakula ketika menghadiri Dialog Peringkat Tinggi Parti Komunis China dengan Parti-parti lain di Dunia di Beijing semalam.

Menurut beliau, inisiatif yang dikemukakan oleh Presiden China, Xi Jinping mengenai pembinaan komuniti berkongsi nasib umat manusia akan membawa manfaat kepada semua orang sepanjang proses globalisasi.

Bhokin Bhalakul berpendapat Dialog kali ini amat bermakna, "pemimpin beberapa ratus parti dari lebih 100 buah negara telah menghadiri Dialog kali ini. Kami dapat saling belajar termasuk belajari pengalaman PKC yang berjaya. Dalam tempoh hampir 40 tahun (sejak pelaksanaan dasar pembaharuan dan pintu terbuka), China berkembang dari satu negara yang miskin menjadi satu negara yang mendahului negara membangun yang lain serta entiti ekonomi kedua terbesar di dunia. Ini bukti terbaik keupayaan PKC dalam mentadbir. Pihak kami boleh berdasarkan keadaan sendiri membelajari pengalaman PKC yang berguna dalam pentadbiran negara untuk mendorong pembangunan Thailand."

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin