Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Persidangan Internet Antarabangsa Ke-4 Dirasmikan

2017-12-03 15:10:57 CRI

Persidangan Internet Antarabangsa ke-4 dirasmikan di Wuzhen, provinsi Zhejiang, China pada 3 hingga 5 Disember dan turut diserikan dengan surat tahniah yang diutus Presiden China, Xi Jinping.

Sidang yang bertemakan "Bangunkan ekonomi digital dan tingkatkan keterbukaan demi pembinaan komuniti berkongsi nasib ruang siber" ini mengundang wakil-wakil dari kerajaan, pertubuhan antarabangsa serta kalangan rakyat untuk meneroka bidang kerjasama dan pertukaran mengenai topik-topik ekonomi digital, teknologi canggih, Internet dan masyarakat, dan tadbir urus ruang siber.

Persidangan Internet yang berlatarbelakangkan pelaksanaan arahan Presiden Xi tentang pembangunan sosialis yang bercirikan China pada zaman baharu dan tadbir urus terhadap dunia siber, menfokuskan pembinaan sebuah komuniti berkongsi nasib di ruang siber yang berlandaskan prinsip menghormati perbezaan, mengutamakan pembangunan, memacu inovasi, dan mewujudkan kemakmuran untuk seluruh umat manusia.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin