Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Ucapan Xi Timbul Reaksi yang Hangat

2017-12-02 16:10:56 CRI

Dialog antara Parti Komunis China (PKC) dengan Parti-parti Politik Dunia dirasmikan di Beijing petang semalam. Pemimpin dari kira-kira 300 parti di lebih 120 negara berkumpul di Beijing untuk berkongsi pengalaman tentang pentadbiran terhadap parti dan negara serta membincangkan cara kerjasama dan pembangunan. Setiausaha Agung PKC, Xi Jinping telah menyampaikan ucapan yang bertajuk, "Berganding Bahu Masyarakat Antarabangsa Bina Dunia Lebih Baik". Ucapan Xi tersebut telah mendapat pujian para pemimpin.

Pengerusi Parti Rakyat Kemboja, Hun Sen berkata, kami bersetuju dan memuji konsep yang dikemukakan oleh Presiden Xi berhubung pembinaan komuniti berkongsi nasib manusia bersasarkan kesejahteraan rakyat. Beliau telah menjelaskan penilaian bersama parti-parti yang menyertai dialog kali ini.

Naib Pengerusi Barisan Revolusi dan Demokrasi Ethiopia, Demeke Mekonnon berkata, PKC sejak sekian lama sudi berkongsi pengalaman pembangunan dengan pelbagai parti politik di Afrika berdasarkan prinsip mengejari persamaan tanpa mengira perbezaan serta saling menghormati. Ini meletakkan asas yang kukuh bagi pembinaan komuniti berkongsi nasib China-Afrika.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin