Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Enam Cadangan Galak Kerjasama 10 3

2017-11-14 20:41:39 CRI

Perdana Menteri China, Li Keqiang mengemukakan enam cadangan bagi menggalakkan kerjasama ASEAN dengan China, Jepun dan Korea Selatan (10 3), dalam Sidang Kemuncak 10 3 ke-20 di Manila pagi tadi.

Saran Li, usaha harus dilakukan untuk memudahkan serta meningkatkan tahap kebebasan perdagangan, mewujudkan pasaran tunggal secara berperingkat; meningkatkan kerjasama kapasiti pengeluaran dan pelaburan, membentuk rantaian industri yang saling menguntungkan; meningkatkan kerjasama infrastruktur, mewujudkan jaringan kesalinghubungan.

Selain itu, memperdalam kerjasama kewangan, mengekalkan kestabilan kewangan serantau; meningkatkan kerjasama pembangunan lestari, membina pola pembangunan serantau yang seimbang dan inklusif; merancakkan pertukaran sosiobudaya, memupuk kesedaran komuniti.

Saranan tersebut disambut baik para pemimpin lain, yang menilai tinggi sumbangan mekanisme kerjasama 10 3 terhadap pembangunan sosioekonomi serantau.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin