Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

PBB Hargai Bantuan China

2017-08-12 15:32:43 CRI

Majlis penyerahan barang bantuan China diadakan di Yaoundé, ibu kota Cameroon semalam. Pengarah Pejabat Program Makanan Sedunia (WFP) Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) di Cameroon, Abdoulaye Baldé, Duta Besar China ke Cameroon, Wei Wenhua menghadiri majlis tersebut.

Abdoulaye Baldé menyanjung tinggi sumbangan China yang membantu pelarian Republik Afrika Tengah dalam wilayah Cameroon. Beliau berkata, China memainkan peranan penting dalalm menyelesaikan masalah pelarian di rantau itu. Negara-negara Afrika juga boleh menimba pengalaman daripada pembangunan China selain menerima bantuan China.

Wei Wenhua berkata, tiada mana-mana negara dapat menjauhkan diri dari masalah pelarian dan imigran. Sebagai negara membangun yang terbesar, China mementingkan masalah ini dan sentiasa bersedia untuk terlibat aktif dalam penyelesaian masalah ini.

Menurut perjanjian yang ditandatangani oleh China dan PBB sebelum ini, China akan menghulurkan bantuan dana sebanyak 1 juta dolar Amerika untuk mengatasi kekurangan makanan pelarian kepada Cameroon.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin