Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

Sidang Kerja Kewangan Negara China Diadakan di Beijing

2017-07-16 16:40:07

Sidang Kerja Kewangan Negara China Diadakan di Beijing

Sidang Kerja Kewangan Negara China telah diadakan di Beijing pada 14 hingga 15 Julai lalu. Presiden China, Xi Jinping telah menyampaikan ucapan yang kondusif dalam sidang itu.
Xi menegaskan bahawa kewangan merupakan daya saing utama bagi suatu negara, keselamatan kewangan adalah komponen utama bagi keselamatan suatu negara, dan sistem kewangan adalah sistem bersifat dasar yang penting dalam pembangunan sosioekonomi.
Pimpinan Parti Komunis China terhadap kerja kewangan negara ini mesti dipertingkat berdasarkan pembangunan yang stabil. Hendaklah menumpukan perhatian terhadap tiga tugas dalam pembaharuan kewangan mengikut hukum perkembangannya, iaitu berkhidmat untuk ekonomi nyata, mencegah dan mengawal risiko kewangan dan mengintensifkan pembaharuan kewangan.
Selain itu, pelbagai pihak terbabit juga dikehendaki menjalankan inovasi bagi menyempurnakan kawalan terhadap kewangan, melengkapi sistem perusahaan kewangan moden, menyempurnakan sistem pasaran kewangan, mewujudkan pembentukan rangka pemantauan kewangan yang moden, mempercepat transformasi kaedah pembangunan kewangan, dan melengkapi undang-undang kewangan berkenaan untuk menjamin keselamatan kewangan negara supaya ekonomi serta kewangan negara ini berkembang menuju ke arah yang sihat.
Turut hadir Perdana Menteri, Li keqiang yang juga menyampaikan ucapan.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin