Lokasi Anda: Laman Utama > Kandungan

China Komited Bangunkan Sukan Bola Sepak

2017-06-15 11:29:38 CRI

Presiden China, Xi Jinping ketika menemui Presiden Persekutuan Persatuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), Gianni Infantino di Beijing semalam berkata, menjadi gergasi dalam arena sukan merupakan antara sasaran penting pembangunan China.

Xi, yang sendiri merupakan peminat bola sepak, menyatakan bahawa China amat mementingkan pembangunan sukan tersebut. Ini terbukti dengan penyusunan pelan pembaharuan dan pembangunan sukan bola sepak pada Februari 2015. Pelan itu merangkumi segenap aspek sukan tersebut, termasuk sistem pengurusan, kelab dan liga profesional serta pasukan negara dan kalangan rakyat.

Selain itu, China akan menyempurnakan infrastruktur seperti padang dan gelanggang dan meningkatkan pertukaran antarabangsa sebagai langkah untuk membudayakan bola sepak di kalangan belia.

Gianni Infantino pula berkata, pembangunan sukan bola sepak di China signifikan bagi pembangunan sukan itu di dunia. Pihaknya bersedia bekerjasama dengan China untuk merealisasikan impian tersebut.

Anda mungkin berminat

Kalendar

Aktiviti Promosi

Melancong ke Guilin secara Percuma

Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

Ikuti Kami

Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin